Hvis du elsker musikk, fotball, kultur, sjøfart, shopping, folk eller historie, så skal du reise til Liverpool.

Liverpool var europeisk kulturby i 2008 -noe som gjorde at den grå og triste industribyen ble gitt et skikkelig fasadeløft.

Albert Dock " der det en gang yret av skipsbyggere - er nå blitt til et stemningsfullt vandreområde med pirer, strandpromenader, severdigheter, restauranter og museer.

Bare noen hundre meter unna har man bygget et sentrum inne i sentrum -Liverpool ONE - et shoppingmekka i to etasjer med omliggende gågater, park, kino, minigolf og en rekke gode restauranter med uteservering.

I Liverpool har de fleste museer gratis inngang (med unntak av Beatles-museet og enkelte spesialutstillinger). Og apropos museer; det er på Albert Dock tre av de beste museene ligger: det nevnte Beatles-museet, Det maritime museet og TATE museum of Modern Art.

I Beatles-museet følger du The Fab Four fra oppveksten deres i Liverpool til solokarrierene etter bruddet i 1970. Derfra kan du også ta en Magical Mystery Bus-tur, og få se husene der guttene bodde, Penny Lane, Strawberry Fields og mye annet Beatles-relatert.

Mathew Street i sentrum - partygata som syder av liv nattestid - må du også innom. Her ligger blant annet The Cavern Club - hvor The Beatles spilte 292 ganger fra 1961 til 1963.
Radio City Tower er en skjult skatt av en severdighet. Tårnet hvor det fortsatt sendes radio fra, ligger midt i hjertet av Liverpool og tilbyr den beste panoramautsikten over byen.
Og om du liker god utsikt, Harry Potter eller vakker glassmosaikk, så bør du besøke Storbritannias største katedral: Liverpool Cathedral. Kirkegården der er som klipt ut av en Harry Potter-film - som å reise flere hundre år tilbake i tid.
Så var det fotballen, da. Liverpool har to store fotballag - Liverpool FC og Everton. Banene deres, Anfield og Goodison Park, ligger bare et langt utspark fra hverandre i Stanley Park. Atmosfæren særlig på Anfield må bare oppleves.

Nyttige verktøy:

Book din flyreise (kommer)

Book hotell (kommer)

Book privattransport (kommer)

Meld deg på vår nyhetsbrev og vær den første til å få våre nyheter og tilbud!

Bli en Portal-venn i sosiale medier:

  • White Facebook Icon
  • LinkedIn - White Circle
  • White Instagram Icon

©2020 Portal Travel AS

Forretningsreiser