Den kjente Londoneren Samuel Johnson (1709-1784) sa så treffende at ”Når man er lei av London, er man trøtt av livet, for i London finnes alt et herte kan begjære”.

London er verdens første og fremste verdensby. Den har historiske minnesmerker, imponerende og storslått arkitektur fra en svunnen tid, museer, musikaler, puber, shoppingmuligheter, markeder og en unik fotballkultur.

British Museum er Storbritannias største og mest populære museum. Det er et samlingssted for skatter fra hele det store imperiet britene styrte over i århundrer. Her finnes blant annet egyptiske mumier, samuraisverd, vikingvåpen og greske statuer.

Andre kjente museer er Victoria and Albert Museum, National History Museum, Science Museum og Imperial War Museum. I den sjarmerende bydelen Notting Hill syder det av liv, småbutikker og salgsboder. Det kjente antikvitetsmarkedet Portobello Road Marked holdes også her.

Camden Market - dit du kan kjøre kanalbåt fra Little Venice, like nord for Paddington Station - bør du også studere på nært hold. Covent Garden - med sine butikker, markedsboder og serveringssteder ¬- er et annet svært populært turistmål i London.


I den britiske hovedstaden kan du nyte mat fra over 60 land i hele verden - alt fra topprestauranter med Michelin-stjerner og kokker med superstjernestatus til lokale fish’n’chips-sjapper.
Pubkulturen er utbredt i London, og det er ikke langt mellom hvert vannhull. Mer enn 7000 totalt. Her finnes gamle, brune puber og mer hippe og moderne. Ye Olde Cheshire Cheese, Lamb & Flag, The George Inn eller The Prospect of Whitby må du må du prøve å gå innom.

St Paul’s Cathedral må du også besøke når du er i London. Katedralen er den nest største i verden med en imponerende kuppel. Kroningskirken Westminster Abbey, som ligger rett ved parlamentet i Westminster, er gotisk kirke fra 1000-tallet. Det var her prins Charles giftet seg med lady Diana i 1981.

London har også et fantastisk underholdningstilbud, særlig konsentrert rundt West End. De aller fleste finner noe som frister blant det rikholdige musikal- og showprogrammet i dette magiske kvarteret.

Sørsiden av Themsen bør du også innom. Her ligger det legendariske kunstgalleriet Tate Modern, en gammel fabrikkbygning omgjort til galleri, og en rekontruksjon av Shakespeare’s Globe Theatre. Og det er her du kan se den levende og sydende storbyen i fugleperspektiv fra pariserhjulet London Eye.

Så må vi ikke glemme fotballen. Arsenal, Chelsea og Tottenham har alle sine hjemmebaner i London. Det samme har West Ham, Watford og Crystal Palace. Det er nesten garantert at minst ett av disse lagene har hjemmekamp når du er byen.

Nyttige verktøy:

Book din flyreise (kommer)

Book hotell (kommer)

Book privattransport (kommer)

Meld deg på vår nyhetsbrev og vær den første til å få våre nyheter og tilbud!

Bli en Portal-venn i sosiale medier:

  • White Facebook Icon
  • LinkedIn - White Circle
  • White Instagram Icon

©2020 Portal Travel AS

Forretningsreiser

Image by Benjamin Davies