En helg i Paris

Category:

2-3 dager
Hele året
Lett
+10 stk

Er dette turen for deg?

Send oss en melding, så hjelper vi deg med å sette sammen den perfekte reiseopplevelsen!

HØYDEPUNKTER:

  • Opplev øyas nydelige strender
  • Opplev bygatene på en sykkeltur
  • Solnedgang ved Sacré-Coeur
  • Se kjente landemerker som Eiffeltårnet og Notre Dame
  • Se kjente kunstverk som Mona Lisa på Louvre-muséet
  • Flott introduksjon til Paris for førstegangsbesøkende

Vi kan trygt si at Paris er romantikkens og revolusjonens hovedstad. Her finner du en berusende blanding av kaféfilosofer og Coco Chanel couture. Dette er det perfekte reisemålet for matglade kulturentusiaster.

 

Vi går aldri lei av kulturen eller «je ne sais quoi»-sjarmen som Paris har å by på. Hva kan være bedre enn å utforske de elegante butikkene i Marais-distriktet, eller å smake på de beste ostene på markedet i Rue Montorgeuil’s? Hva med å vandre gjennom den landsbylignende Montmartre eller ta en tur innom bokhandlene i Latinerkvarteret? Eller rusle langs Boulevard St-Germain for en tidlig morgenkaffe på Café de Flore i fotsporene til Hemingway og Picasso? Og hva kan være mer avslappende enn å hoppe på en Vélib’-sykkel og sykle langs Seinen fra Eiffeltårnet til Sainte-Chapelle?

 

Paris er en by man går i. Spaser langs de grønne boulevardene og parkene med elegante Haussmann-bygninger og skyhøye moderne strukturer i bakgrunnen. Å besøke Paris er som å vandre rett inn i en historietime hvor gammelt er blandet med nytt. Hovedstaden byr på en miks av vakker arkitektur og et moderne kulturliv. Her finner du for eksempel en ny generasjon med anerkjente kokker som videreutvikler hovedstadens rykte innen gastronomisk fortreffelighet.

Forslag til program

Paris er en stor by med mange kjente landemerker, og som turist har man ikke tid til å se alt. Vi har derfor laget et reiseprogram som hjelper deg å få mest mulig ut av tiden du har i denne fantastiske hovedstaden. Byen er ganske kompakt, så man kan gjøre det meste av sightseeingen til fots.

 

Dag 1

Formiddag: Kryss broen over Seinen-elven til den sjarmerende øya Ile de la Cité, hvor du kan se den velkjente Notre-Dame. Katedralen er for tiden stengt for besøkende etter brannen i 2019, men man kan fortsatt beundre den fantastiske arkitekturen fra avstand. Fortsett sørover gjennom Latinerkvarteret, og sett deg ned på en kafé i Left Bank-området for å nyte solen. 

Ettermiddag: Spaser videre gjennom Saint-Germain des Prés-distriktet. Her kan du blant annet finne Café de Flore, hvor den kjente filosofen Jean-Paul Sartre var stamgjest. Ta så turen videre til Orsay-muséet, hvor du kan beundre verdens største kunstsamling av impresjonistiske og postimpresjonistiske malerier. Muséet ligger kun et steinkast fra Eiffeltårnet. Vi anbefaler å ta turen videre hit etter solnedgang for å beundre det majestetiske landemerket i full opplysning.

 

Dag 2

Formiddag: Start dagen med å nyte utsikten fra toppen av Triumfbuen. Gå deretter videre til hovedgaten Champs-Elysées og gjennom Tuileries-parken til Louvre-museet. Her kan du beundre kjente kunstverk som Mona Lisa og Venus fra Milo.

Ettermiddag: Utforsk bydelen Marais, og stopp underveis ved Pompidou-senteret for å beundre den høyteknologiske arkitekturen. Når kvelden nærmer seg kan du ta T-banen videre til Montmartre, og gå opp til Sacré-Coeur for å få en panoramautsikt over solnedgangen.

Tilleggsinformasjon

  • Nær offentlig transport. Paris har et velutviklet system for kollektivtransport. Les mer om hvordan man kommer seg enkelt rundt i Paris her
  • Denne gruppereisen krever et minimum 10 reisende.

Avbestillingsvilkår

Generelt kan pakkereiser avbestilles mot et rimelig administrasjonsgebyr frem inntil 42 dager før avreisedøgnet starter. Fra 42 dager til 15 dager før avreisedøgnet starter kan man avbestille reisen mot et gebyr tilsvarende depositumsstørrelsen. Under 15 dager igjen til avreise får man ingen refusjon ved avbestilling.

Avvik fra dette kan inngås spesifikt for hver avtale i de tilfeller der vi eksempelvis har høye utlegg mot våre leverandører uten refusjonsmulighet. Typiske eksempler er reiser i høysesong, med utflukter eller kamp-/konsertbilletter. Eventuelt også dersom du er en stor gruppe som opptar mye flykapasitet.

For tjenestereiser kan normalt sett billetten avbestilles vederlagsfritt innenfor bestillingsdag. Etter billettering vil det være knyttet gebyrer til en slik avbestilling og hva du får refundert avhenger av hvilken type billett du har booket.

La oss hjelpe deg!


Høres dette ut som turen for deg? Send oss en melding, så hjelper vi deg med å sette sammen den perfekte reiseopplevelsen!