Havørnsafari i Lofoten

Category:

5 dager
Hele året
Lett
+10 stk

Er dette turen for deg?

Send oss en melding, så hjelper vi deg med å sette sammen den perfekte reiseopplevelsen!

HØYDEPUNKTER:

  • Lær surfing på et av verdens nordligste surfeområder
  • Se havørner i sitt naturlige habitat
  • Lev en dag som en fisker
  • Smak på lokale fiskedelikatesser
  • Museer om norsk historie

Bli kjent med Lofotens gode fiskemuligheter i storslått natur. Padle havkajakk mellom øyene, fang en ekte lofottorsk eller speid etter havørn som svever over himmelen.

 

Lofoten ligger som en vegg i det turbulente Norskehavet nord for polarsirkelen. Den ville utposten har majestetiske fjell, dype fjorder, skrikende sjøfuglkolonier og lange hvite strender der bare de tøffeste bader.

 

Vil du ha uforglemmelige naturopplevelser, er Lofoten stedet å være. I øygruppens varierende landskap kan du blant annet vandre, fiske, dra på havrafting eller dykke. Fjelltoppene frister både offpiste-kjørere og klatrere i verdensklasse. Lofoten er også et av Norges beste og verdens nordligste områder for surfing.

Forslag til program

DAG 1
Bruk formiddagen på å reise og sjekke inn på hotellet. Ta turen innom Børsen Spiseri, som er en av Lofotens mest anerkjente fiskerestauranter. Her serveres ferske råvarer fra Lofotens unike spiskammers. Børsen Spiseri er innredet i ei gammel brygge fra 1828, og restauranten har lagt stor vekt på å bevare det originale preget.

DAG 2
Formiddag: Bli med på skøyten, og opplev livet som fisker for en dag. Profesjonelle fiskere tar deg med til de beste fiskestedene som Lofoten har å by på. Her lærer du alt alt du trenger å vite som fisker.

Ettermiddag: Etter vi går i land vil du få opplæring i hvordan man sløyer og tilbereder fisk, etterfulgt av en kokkekonkurranse hvor en profesjonell kokk vil vurdere de ulike rettene, og bedømme hvem som er den beste Lofotkokken. Etter premieutdelingen kan alle spise retten de selv har tilberedt, og det suppleres selvfølgelig med mer mat fra restauranten dersom noen fortsatt er sultne.

DAG 3
Formiddag: Havørnsafari er en av de mest populære attraksjonene i Lofoten. Turen starter fra Solvær, og brygga ligger rett ved sentrum. Området er omgitt med nydelige rorbuer, så du bør ta en spasertur for å beundre de tradisjonelle bygningene før du starter på safari-turen. Før man går om bord i rib-båten, får du utdelt redningsvest. Turen går så ut på havet, og her får du se den norske naturen i all sin prakt.

Turguiden kaster ut fisk som bytte for å tiltrekke seg ørnene slik at man får sett dem på nært hold i sitt naturlige habitat. De majestetiske havørnene er den største ørnen i Europa, med et vingespenn på 3,65 meter, og en vekt på opp mot 7 kg. Havørner er ikke kjent for å være flinke til å dele, så man kan ofte oppleve å bli vitne til at ørnene krangler om å få tak i den beste fisken.

Ettermiddag: Ta turen innom Lofotens velkjente tørrfiskmuseum i Å (ja, det finnes faktisk et sted i Lofoten som bare heter «Å»!) . Her kan du lære om tørrfiskens historie. Studer gamle redskaper og bli kjent med tørrfiskproduksjonen rolle for lokalsamfunnet.

Dag 4
Formiddag: Start dagen med et arktisk surfekurs på en av Lofotens flotte strender. Mange forbinder kanskje surfing med Australia og Hawaii, men den nordlige halvkule har faktisk også mange fine surfeområder. Interessen for surfing tok fart i Lofoten på 2000-tallet, og mange surfemagasiner verden over har oppdaget Lofotens skjulte perler. Du finner de beste bølgene her mellom november og mars, men hvis du er helt ny når det kommer til surfing, så kan man også prøve seg på de litt mindre bølgene på sommerhalvåret. Kanskje like greit med tanke på at vanntemperaturen også er litt høyere på denne tiden av året.

Ettermiddag: Ta turen innom Lofoten krigsminnemuseum og se Norges største utstilling av krigsminner. Utstillingen er også en av verdens største samlinger av mindre gjenstander og uniformer, og har vakt oppsikt langt utenfor Norges grenser. Bruk ettermiddagen til å lære mer om Nord-Norges rolle under andre verdenskrig.

DAG 5
Formiddag: Vi går på tur i den fantastiske naturen i Lofoten og spiser niste underveis. Hotellet lager niste som vi tar med på tur, så husk en liten sekk. Det blir lagt opp til flere nivåer på denne turen, slik at det passer både for de veldig spreke og for de som ikke er fullt så spreke.

Ettermiddag: Reis hjem, legg ut de beste feriebildene på sosiale medier og fortell vennene dine om hvor gøy du hadde det i Lofoten!

Tilleggsinformasjon

  • Lofoten er et stort område og det kan derfor være lurt å leie en leiebil mens du er der.
  • Det er midnattssol i Lofoten fra omtrent 28. mai til 14. juli. Mørketiden varer fra ca. 6. desember til 6. januar.
  • Denne gruppereisen krever et minimum 10 reisende.

Avbestillingsvilkår

Generelt kan pakkereiser avbestilles mot et rimelig administrasjonsgebyr frem inntil 42 dager før avreisedøgnet starter. Fra 42 dager til 15 dager før avreisedøgnet starter kan man avbestille reisen mot et gebyr tilsvarende depositumsstørrelsen. Under 15 dager igjen til avreise får man ingen refusjon ved avbestilling.

Avvik fra dette kan inngås spesifikt for hver avtale i de tilfeller der vi eksempelvis har høye utlegg mot våre leverandører uten refusjonsmulighet. Typiske eksempler er reiser i høysesong, med utflukter eller kamp-/konsertbilletter. Eventuelt også dersom du er en stor gruppe som opptar mye flykapasitet.

For tjenestereiser kan normalt sett billetten avbestilles vederlagsfritt innenfor bestillingsdag. Etter billettering vil det være knyttet gebyrer til en slik avbestilling og hva du får refundert avhenger av hvilken type billett du har booket.

La oss hjelpe deg!


Høres dette ut som turen for deg? Send oss en melding, så hjelper vi deg med å sette sammen den perfekte reiseopplevelsen!