Opplev det beste i Venezia

Category:

4-5 dager
Hele året
Lett
+10 stk

Er dette turen for deg?

Send oss en melding, så hjelper vi deg med å sette sammen den perfekte reiseopplevelsen!

HØYDEPUNKTER:

 • Opplev det yrende folkelivet på San Marco-torget
 • Spektakulære kirker og katedraler
 • Tur med vaporetti-båt
 • Shopping i eksklusive butikker
 • Få et avbrekk på den nesten ubebodde øya Torcello
 • Flott introduksjon til Venezia for førstegangsbesøkende

 

Venezia er en drømmeaktig by som minner litt om en stor labyrint. Her finner du verken biler eller busser og man får virkelig følelsen av å dra tilbake i tid. Den unike byen er hjemstedet til utallige «bucketlist»-severdigheter som for eksempel den prangende Markuskirken, overdådige palasser og anerkjente kunstgallerier som Accademia og Peggy Guggenheim Collection. Venezia er en liten by, men byr likevel på en enorm kulturarv

 

Venezia er en liten by med overveldende mange turister året rundt. De fleste turistene er her kun et par dager og har derfor en tendens til å bruke tiden sin på å kun se de største attraksjonene. For å få et avbrekk fra de store folkemengdene i San Marco, anbefaler vi deg å utforske de mer avsidesliggende områdene som har både skjulte kulturskatter og autentisk sjarm.

Forslag til program

DAG 1
Hovedtorget Piazza San Marco er det naturlige startstedet for enhver reise til Venezia. Passer klokketårnet Torre dell’Orologio, og ta kaffe på den verdensberømte Caffè Florian. Ta deretter turen videre til Markuskirken for å beundre de gamle mosaikkene.

Ettermiddag: Etter lunsj kan du ta deg tid til å utforske Dogepalasset. Palasset var tidligere ansett som maktsymbolet til den maritime adelsrepublikken, og er fortsatt et imponerende syn den dag i dag. Ta også turen innom Sukkenes bro og utforsk byens fuktige fangehull.

DAG 2
Formiddag: Ta vaporetto-båten langs Canal Grande, forbi Rialtobroen, og gå i land ved Salute. Her kan du besøke det kjente kunstmuseet Punta della Dogana (ved torget Campo della Salute). Bygget ble tidligere brukt til fortolling, men etter restaureringen i 2008 ble det gjort om til et muséum.

Ettermiddag: Spis lunsj mens du nyter solen i Zattere-området, før du går videre til Peggy Guggenheim-muséet for å beundre den imponerende kunstsamlingen.

DAG 3
Formiddag: Start dagen med en tur innom byens berømte fiske- og handelsmarked. Markedet er stort sett bare åpent om morgenen, så det er viktig å være tidlig ute. Når du er lei av fisk er det bare en kort tur videre til Frarikirken. Kirken ser kanskje beskjeden ut fra utsiden, men ikke la deg lure! Innsiden huser et av de fremste eksemplene på storslått gotisk arkitektur.

Ettermiddag: Etter kirkeferden kan du dra videre til Santa Margherita-torget, som yrer av innbydende kaféer og restauranter. Dette området har mange fantastiske lunsjsteder, så her er det bare å velge og vrake. Avslutt dagen på Accademia-galleriet, hvor du blant annet kan beundre Michelangelos fantastiske skulpturer.

DAG 4
Formiddag: Ta en rolig fergetur over lagunen til øya Torcello. Under øyas storhetstid var den både større og rikere enn Venezia, men i dag er det bare rundt 60 gjenværende fastboende. Etter en rundtur på øya kan du fortsette til naboøyen Burano for en hyggelig lunsj.

Ettermiddag: Ta en fergetur via Treportihalvøya, og gå i land på Lido for en rolig dag på stranden. Fergene går hvert 15. minutt, og holder på hele dagen frem til midnatt.

Tilleggsinformasjon

 • Markuskirken er et hellig sted og man må derfor kle seg «anstendig». Både menn og kvinner blir bedt om å ha på seg klær hvor skuldrene og knærne er dekket til.
 • Det store karnevalet i Venezia skjer i februar.
 • En turistskatt på 3–5 euro/person og natt betales direkte til hotellet ved ankomst.
 • Anbefales ikke for rullestolbruker siden det er vanskelig å ta seg rundt i Venezia pga. kanalsystem, mange broer og trange gater.
 • Norske statsborgere trenger ikke visum. Passet må være gyldig under oppholdet.
 • Denne gruppereisen krever et minimum 10 reisende.

Avbestillingsvilkår

Generelt kan pakkereiser avbestilles mot et rimelig administrasjonsgebyr frem inntil 42 dager før avreisedøgnet starter. Fra 42 dager til 15 dager før avreisedøgnet starter kan man avbestille reisen mot et gebyr tilsvarende depositumsstørrelsen. Under 15 dager igjen til avreise får man ingen refusjon ved avbestilling.

Avvik fra dette kan inngås spesifikt for hver avtale i de tilfeller der vi eksempelvis har høye utlegg mot våre leverandører uten refusjonsmulighet. Typiske eksempler er reiser i høysesong, med utflukter eller kamp-/konsertbilletter. Eventuelt også dersom du er en stor gruppe som opptar mye flykapasitet.

For tjenestereiser kan normalt sett billetten avbestilles vederlagsfritt innenfor bestillingsdag. Etter billettering vil det være knyttet gebyrer til en slik avbestilling og hva du får refundert avhenger av hvilken type billett du har booket.

La oss hjelpe deg!


Høres dette ut som turen for deg? Send oss en melding, så hjelper vi deg med å sette sammen den perfekte reiseopplevelsen!