Svipptur til Dublin

Category:

2-3 dager
Hele året
Lett
+10 stk

Er dette turen for deg?

Send oss en melding, så hjelper vi deg med å sette sammen den perfekte reiseopplevelsen!

HØYDEPUNKTER:

  • Ølsmaking på verdenskjente puber
  • Brovandring langs Liffey River
  • Tur gjennom gjennom Trinity College
  • Opplev alt fra historiske slott til fengsler

Begrepet «craic» summerer den boblende energien i Dublin, med en sprudlende blanding av festligheter og latter. Byen utstråler følelsen av fellesskap og hygge, og er kanskje den mest joviale byen i hele Europa.

 

Dublin er alltid glad i en god fest! Det populære nattelivet i Tempel Bar-distriktet er et godt eksempel på dette. Likevel har Irland mer å by på enn verdensberømte puber. UNESCO ga Dublin statusen som «litteraturby» i 2010, og er i dag kjent som verdens litteraturhovedstad. Kanskje ikke så rart med tanke på at byen har vært hjemstedet til flere kjente forfattere som Oscar Wilde, Bram Stoker (han som skrev Dracula) Edmund Spenser, George Bernard Shaw og ikke minst Samuel Beckett

 

Ellers har Dublin alltid hatt en ganske turbulent historie, med alt fra vikinginvasjoner, utvandringen til andre land, til den irske uavhengighetskrigen. Byen har i ettertid etablert interaktive attraksjoner som EPIC Ireland og GPO Witness History hvor du kan få en høyteknologisk innføring i irsk kultur og historie.

Forslag til program

DAG 1
Formiddag: Start turen ved College Green, og spaser gjennom gårdsplassene til Trinity College. Svipp innom det gamle biblioteket for å beundre Kellsboken (eng. Book of Kells). Deretter tar du turen videre til Nasjonalmuséet, hvor du kan se nærmere på vikingskjeletter i Arkeologimuséet eller «den døde dyreparken» på det naturhistoriske muséet. Når du blir sulten kan du ta turen innom muséumskaféen for en fortreffelig lunsj.

Ettermiddag: Utforsk den gresskledde St. Stephen’s Green-parken for en spasertur ved innsjøen. Kikk inn gjennom butikkvinduene langs Grafton Street på vei til kulturkvartalet Temple Bar som surrer av attraksjoner. Project Arts Centre og det irske filminstituttet har underholdningsalternativer for kvelden. Du kan også besøke en av områdets mange barer. Hvis galskapen blir for stor, er veien heldigvis kort til Christ Church Cathedral – et ypperlig sted for stille refleksjon.

DAG 2
Formiddag: Plei bakrusen med en rundtur i Kilmainham-fengselet. Den første turen starter kl. 09.45 (kl. 09.15 juli – september). Når rundturen er ferdig kan du spasere bortover den trekledde alléen til Kilmainham-sykehuset, og utforske banebrytende uttrykk på det irske museet for moderne kunst. Hvis du kjenner at blodsukkeret begynner å falle kan du gå ned til kjellerkaféen for en ypperlig lunsj.

Ettermiddag: Fra muséet er det kun en kort spasertur til Guinness Storehouse, hvor du kan ta en halvliter på Gravity Bar mens du nyter den panoramiske utsikten. Ta også turen innom Brazen Head, som er Dublins eldste pub. Har du tid til overs kan du ta turen innom Dublin Castle og utforske det digre lagerhuset fylt med manuskripter og dekorativ kunst. Slottet blir i dag hovedsakelig brukt som konferansesenter.

Tilleggsinformasjon

  • Christ Church er en fungerende katedral. Det er derfor ikke tillatt med mat, drikke, eller hodeplagg på innsiden av katedralen.
  • Norske statsborgere trenger ikke visum. Passet må være gyldig under oppholdet.
  • Irland bruker Euro (EUR). Kredittkort aksepteres nesten over alt.
  • Irland er i tidssonen Western European Time (UTC+0).
  • Det betyr at Norge og Irland har en tidsforskjell på -1 time. Denne gruppereisen krever et minimum 10 reisende.

Avbestillingsvilkår

Generelt kan pakkereiser avbestilles mot et rimelig administrasjonsgebyr frem inntil 42 dager før avreisedøgnet starter. Fra 42 dager til 15 dager før avreisedøgnet starter kan man avbestille reisen mot et gebyr tilsvarende depositumsstørrelsen. Under 15 dager igjen til avreise får man ingen refusjon ved avbestilling.

Avvik fra dette kan inngås spesifikt for hver avtale i de tilfeller der vi eksempelvis har høye utlegg mot våre leverandører uten refusjonsmulighet. Typiske eksempler er reiser i høysesong, med utflukter eller kamp-/konsertbilletter. Eventuelt også dersom du er en stor gruppe som opptar mye flykapasitet.

For tjenestereiser kan normalt sett billetten avbestilles vederlagsfritt innenfor bestillingsdag. Etter billettering vil det være knyttet gebyrer til en slik avbestilling og hva du får refundert avhenger av hvilken type billett du har booket.

La oss hjelpe deg!


Høres dette ut som turen for deg? Send oss en melding, så hjelper vi deg med å sette sammen den perfekte reiseopplevelsen!