pil tilbake

Amsterdam

Med sine parker, kanaler, museer og severdigheter er Amsterdam en av Europas vakreste og mest romantiske byer.

Amsterdam har alt en storby skal inneholde: kultur, underholdning, internasjonale restauranter, gode transportforbindelser og et livlig uteliv.

Den nære beliggenheten til Norge gjør byen svært godt egnet til gruppereiser og firmaturer.

Hovedattraksjonen er de mange museene. Rembrandt-museet, det nyoppussede Rijksmuseum, van Gogh-museet og Anne Frank-huset er kjent for de fleste. Til sammen har Amsterdam over 50 museer, som tiltrekker seg millioner av besøkende hvert år.

Man kan ikke unngå å se kanalene i Amsterdam, og det er ikke uten grunn byen også populært kalles for «Lille Venezia». En rundreise eller cruise (gjerne med middag) på kanalene anbefales på det varmeste. Man kan også leie husbåt og bo i dem!

En spasertur til Red Light District er nesten et must når man er i Amsterdam.  Området består av teatre, butikker, museer, restauranter, barer, kafeer og selvfølgelig de berømte vinduene med sexy damer, utkledd i flott undertøy.

Vondelpark - det vakre parkanlegget syd for sentrum - Heinken Experience og House of Bols, eller en sykkeltur er også anbefalte severdigheter.

For de fotballglade: Det nederlandske storlaget Ajax har spilt sine hjemmekamper på Amsterdam ArenA siden 1996. Arenaen er den største i Holland og blir også ofte brukt for kamper med det hollandske landslaget. Amsterdam ArenA var den første arenaen i Europa med et uttrekkbart tak som dekker publikum og plen.

Skrevet av

Lillian Isaksen

Bli med oss på reise!

Kjenne på reisegleden? Se reisene våre eller kontakt oss.