pil tilbake

Åre - Skandinavias svar på Alpene

Som et «mini-alpene» i Norden. Førsteklasses skikjøring, masse spennende aktiviteter og teambuilding. Samt masse butikker, restauranter og et yrende uteliv.

Som et «mini-alpene» i Norden finner du Åre i Sverige.  Førsteklasses skikjøring, masse spennende aktiviteter, samt butikker, restauranter og et yrende uteliv.  Åre kan til og med skilte med sin egen sjokoladefabrikk.

Åre var en plass jeg egentlig bare hadde hørt om, så det var med stor forventning jeg reiste hit for å oppleve denne destinasjonen. Til tross for at jeg var her i begynnelsen av november, så var det allerede kommet en del snø, slik at det var mulig å kjøre bl.a. snøscooter.

Det er enkelt å komme seg til Åre. Man flyr til Trondheim og tar toget fra flyplassen og stopper midt i sentrum av Året. Ellers er det også mulig å leie bil og kjøre fra Trondheim flyplass, Værnes. Reisetid med bil er rett i underkant av to timer på fine veier. For større grupper ordner vi selvsagt egen buss fra Værnes til Åre.

Det arrangeres flere mesterskap i Alpint i Åre, så skiforholdene er absolutt bra.

Åre ligger på 372 moh, og skiområdet strekker seg fra byens kjerne og nesten helt opp til Åreskutan på 1420 moh.

Korte fakta om Åre:

 • Antall heiser: 46 stk
 • Årlig snøfall 420cm
 • Antall bakker: 88stk

Forslag til Overnatting

Alle disse overnattingsstedene kan vi gå god for at er bra og oppfyller kravene til det man trenger for et fantastisk opphold i Åre. Hvilket du skal velge kommer litt mer an på hva slags tur du ser for deg og hvor du ønsker å bo i forhold til sentrum. Uansett hvilket av disse du velger, så er det gåavstand til skiheis.

 • Hotel Åregården : Et ærverdig og sjarmerende hotell med mye historie beliggende sentralt rett ved Åre Torg. Her finnes badstu, vinbar og restaurant.
 • FjällgårdenElegant hotell oppe på fjellet i direkte tilknytning til bakken. Det finnes skiheis rett utenfor døren. Det er mulig å kjøre til døra, men også mulig å ta den gamle «Bergbanan» opp til hotellet fra sentrum av Åre. Rommene er lekre og har er fantastisk utsikt over Åredalen. Dette er også en populær plass for afterski i vintersesongen. Hotellet tilbyr boblebad, badstu og dampbad
 • Copperhill Mountain Lodge : Designhotell med høy standard. Komfortable rom, lokalprodusert mat og et spa med høy kvalitet. Hotellet er beliggende 730 m over havet i området som kalles «Björnen» og har en fantastisk utsikt over Åre.
 • Buustamons Fjällgård: Sjarmerende hotell som ligger midt ute i skogen. På vinteren er det ikke mulig å kjøre til døra, så hotellet har egen opphenting med beltevogn som er en opplevelelse i seg selv. Rommene er hjemmekoselige. Dusj og toalett finnes på gangen akkurat som i gamle dager. I tillegg tilbys badstue og boblebad.
 • Granen: Sjarmerende logdge-hotell i kort gåavstand fra skiheis og Åre Torg. Rommene er koselige, og beliggenheten er perfekt. Hotellet har en veldig bra resturant, og frokosten er kjent som en av de beste i området.

Forslag til aktiviteter

Vi kan få til veldig mye gøy i Åre med både teambuilding og aktiviteter. Det finnes masse å finne på, og her er noen forslag til aktiviteter som garantert blir en suksess.

 • Bilkjøring på isen: Adrenalinet pumper når du tester bil og fart på isen med et smil rundt munnen i 200hk Toyota GT86.
 • Snøscooter: Velg mellom 2 timer, halv dag eller heldagstur på Scooter. Lunsj og/eller kaffepause er inkludert.
 • Hundespann: La et hundespann trekke deg gjennom fantastisk landskap,  etterfulgt av lunsj.
 • Skikjøring: Her kan man velge å kjøpe heiskort og kjøre på egenhånd. Eller man kan ha med seg guide i bakken eller på offpist kjøring utenfor oppmerkede løyper.
 • Langrenn: I tillegg til bra alpinkjøring, så finnes det også massevis av oppmerkede løyer for langrenn i Åre.
 • Isfiske: Man blir fraktet i slede til innsjøen og prøver fiskelykken på isen

Alt i alt så vil jeg si at Åre er en destinasjon som absolutt kan konkurrere med Alpene. Det finnes skikjøring som passer for alle nivåer og aktiviteter for absolutt alle.

Prisnivået er lavere enn på lignende destinasjoner i Norge, og per høst 2023, så er svensk krone ganske lik norsk krone, mens euroen står veldig høyt. Dette vil gjøre til at prislappen vil bli lavere enn tilsvarende tur til Alpene.

Det er enkelt å komme seg hit fra de fleste steder i Norge med mange daglige avganger til Trondheim. Dette gjør at reisetiden blir effektiv, og man får maks ut av turen.

Skikjøringen er fantastisk og det finnes massevis av aktiviteter og gøyal teambuilding for firmagrupper. Dette kombinert med restauranter som serverer fantastisk mat og vin, shopping og et yrende uteliv gjør Åre til en kul plass å reise.

I Åre har man det bra om man velger å stå på ski, slapper av på spa, drikker «bubbel» i badestampen, kjører snøscooter eller går på langrennski.

Folkene som bor og jobber der er inkluderende og hyggelige. Det var unikt å se hvordan alle jobbet sammen for å gi besøkende den perfekte opplevelsen.  Man føler seg virkelig velkommen i Åre.

Jeg anbefaler Åre på det varmeste. Vi i Portal Travel skreddersyr et opplegg som passer perfekt for din gruppe med fly, overnatting, transport, aktiviteter, heiskort, måltider og hva enn dere måtte ønske.

For å lese mer om alpint og om Åre generelt, sjekk Skistar sine nettsider her.

Skrevet av

Lillian Isaksen

Bli med oss på reise!

Kjenne på reisegleden? Se reisene våre eller kontakt oss.