pil tilbake

Berlin

Berlin er etter murens fall i 1989 blitt en av Europas mest spennende storbyer og et populært reisemål også for nordmenn.

Mer enn 170 museer, over 50 teatre, et pulserende uteliv, en rekke attraksjoner og spennende shopping er noe av det som tiltrekker seg turister fra hele verden.

Blant de mest kjente attraksjonene er triumfbuen Brandenburger Tor, berlinmuren, riksdagsbygningen, Berliner Dom (Tysklands største kirke), det 368 meter høye tv-tårnet og dyreparken – Zooloischer Garten – som er en av Europas største med sine mer enn 14.000 dyr.

Berlin tilbyr noen av Europas beste shoppingmuligheter. Det finnes utallige steder for shopping, enten man har løst eller stramt budsjett. Er man på jakt etter mote, antikviteter eller møbler er vi trygge på at Berlin har det du leter etter.

Den 3,5 kilometer lange Friedrichstrasse er den mest legendariske gaten i hele byen. Her finnes byens mest elegante butikker og det store kjøpesenteret Galeries Lafayette. Men det er i Kurfürstendamm du finner det livligste shoppingområdet.

Det nye, fem etasjer høye kjøpesenteret Alexa er også verdt et besøk. Her finnes 180 butikker som selger moteklær, skjønnhetsprodukter, elektronikk og mye annet. Potsdamer Platz Arkaden er også et kjøpesenter som tilbyr alle slags butikker og restauranter.

Berlin har et bredt spekter av barer, nattklubber, ølstuer og restauranter, som tilbyr mat fra alle verdenshjørner.

Tyskerne er et øldrikkende folk. I Berlin finner dualt fra den ypperste gourmetmat til fastfood. De finnes tre bryggerier i byen, og man kan både matøl, pils, lagerøl og dark ale – for å nevne.

Bare i Berlin alene finnes det tre store bryggerier, en mengde små og mellomstore, og et utall puber og ølstuer med egne mikrobryggerier, og av øltyper finner man alt fra maltøl, til pilsner, til lager og dark pale, og så videre og så videre.

Berlin er også hjemby for fotballklubben Hertha BSC Berlin – hvor nordmennene Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein spiller. Hjemmebanen heter Olympiastadion og ble bygget til sommer-OL i 1936. Den har i dag en kapasitet på 76.000 tilskuere.

Skrevet av

Bli med oss på reise!

Kjenne på reisegleden? Se reisene våre eller kontakt oss.