pil tilbake

Gdansk Reiseguide

Gdansk er en sjarmerende by som de siste årene har blitt svært tilgjengelig for nordmenn med mange direkteruter fra de fleste store byer i Norge.

Det er enkelt å komme seg fra flyplassen i Gdansk til sentrum. Reisetid ca 20 minutter. I polen er det mulig å leie en limousin til svært gode priser. Og det kan være det lille ekstra som setter prikken over i-en på turen. Man føler seg absolutt som en VIP når det står en hvit lang Hummer og venter ved ankomst.

Gdansk er en sjarmerende by, og da spesielt gamlebyen med brosteinsbelagte brede gater. Det er et bredt utvalg av hoteller til veldig gode priser. Her kan man bo veldig bra til en mye lavere pris enn andre steder i verden. Vi anbefaler å bo i Gamlebyen. Det er mange hoteller å velge mellom. Vi valgte å bosette oss på Puro Gdansk Stare Miasto som er et 4-stjerners SPA-hotell med perfekt beliggenhet ved hovedgaten i gamlebyen. Herfra var det kort gåavstand til det aller meste.

Hovedgaten i gamlebyen er pepret med restauranter og barer å velge mellom. Her finner du noe for enhver smak. Og prisnivået er langt unna det vi er vant til hjemme i Norge. Man spiser en bra lunsj med drikke for cirka en hundrelapp eller en bra middag med drikke til rundt 200 kroner.

I gamlebyen er det lite shopping, bortsett fra suvenirbutikker. Om planen er shopping, så finnes det flere shoppingsenter i Gdansk. Deriblant Forum som er et stort og nytt kjøpesenter med mange internasjonale butikkjeder . Forum ligger i den nye delen av Gdansk, og det tar cirka 10 min å spasere hit fra gamlebyen. Prisnivået er mye lavere enn i Norge. Her er det virkelig mulig å gjøre noen kupp. Spesielt sko er veldig mye rimeligere enn hjemme.

Maria- kirken (St. Mary’s church) i Gamlebyen er noe man bør få med seg. Denne finner man midt på hovedgaten i gamlebyen. Her betaler man en liten sum for å få lov å gå opp i tårnet på kirken og får en fantastisk utsikt over hele Gdansk. Det er mange trappetrinn og ganske smalt i tårnet før man kommer til toppen. Men når man står på toppen og kan se ut over hele byen – så er det absolutt verdt det.

VI anbefaler også et besøk på Muzeum II Wojny Swiatowej, som er et krigsmuseum med mye historie fra 2. verdenskrig.

Gdansk har også et pariserhjul, AmberSky, hvor man kan få god utsikt over hele byen. Dette var også gøy å oppleve. Men her må man nok belage seg på å stå litt i kø. Når man først er i Polen – så er det et must å dra på SPA. Det finnes SPA på mange av de største hotellene, og også her er prisnivået mye lavere enn andre steder i verden. Husk å forhåndsbestille behandlinger, så du er sikker på at det er tid til deg når du kommer.

Fra Gdansk er det bare en halvtimes togtur til Sopot, som er en liten sjarmerende badeby. Det er verdt å oppleve Sopot når man først er i Gdansk. Sopot er kjent for sin lange hvite strand og Europas lengste brygge i tre - moloen som er bygd fra hovedgaten og mange meter ut i sjøen. På enden av molen finnes det en restaurant. Man tar seg enkelt med tog fra nybyen i Gdansk til Sopot. Det går tog flere ganger i timer, og togbilletten koster ca 30 kroner per vei. Det finnes et hav av barer og restauranter i Sopot, og også her er prisnivået mye lavere enn hjemme.

Min konklusjon på Gdansk er:

Om du ikke har vært i Gdansk, så er det absolutt verdt å ta seg en tur. Man rekker å oppleve mye på en langhelg og får valuta for pengene. Med direktefly, så får man maks ut av oppholdet. Det er deilig å unne seg en weekend på luksus hotell, spise god mat og gå på SPA til en god pris – og gjerne i konbinasjon med litt kulturelle innslag. Jeg vil si at Gdansk passer for absolutt alle. Man kan reise hit på kjærestetur, mor- og dattertur eller heisatur med gutte- eller jentegjengen.

Skrevet av

Lillian Isaksen

Bli med oss på reise!

Kjenne på reisegleden? Se reisene våre eller kontakt oss.