pil tilbake

Øyferie i Vietnam

Endelig ut på langtur igjen, etter at Covid har holdt oss i nærområdene to-tre år. Vi satte kursen mot fjerne Østen!

Hvor turen gikk

Turen nedover gikk med Turkish Airlines, kåret til årets flyselskap i Europa. Super service og fine flytider med stopp i Istanbul. Absolutt en rute å anbefale. Denne gangen er målet vårt Vietnams største øy, Phu Quoc.

Men først et par dager i Singapore på veg ned. Singapore med blant annet det flotte Marina Bay området, er alltid et interessant stopp på vegen. Marina Bay er blitt en fantastisk oase med parker og hoteller i denne byen. Vi rakk også en tur med kabelbane over Keppel Harbour og ut til ferieøya Sentosa. Dette er «must do» opplevelser under et kort opphold i Singapore.

Bilde fra brygge i Vietnam

Men Phu Quoc kan selvsagt nås uten å måtte til Singapore. Trafikk inn dit vokser, og det ble nylig åpnet direkterute fra Bangkok. Øya er en destinasjon i stor vekst, men også et sted som bærer preg av alvoret fra Covid perioden i 2020/2021. Her er masser av påbegynte hoteller og området som bare står og venter på å komme i gang igjen. Til gjengjeld er hotellene som fungerer, noen virkelige perler - spesielt langs vestkysten av øya. Nydelige sandstrender, og rød solnedgang i havet.

Phu Quoc ligger i Siambukta rett utenfor grensa mellom Vietnam og Kambodsja. Virkelig en ny og spennende destinasjon for oss som er vante med å reise rundt i Thailand fra tidligere turer. Vi bodde på Salinda Resort - et drømmested med store hager, restauranter og bassengområde rett ned på stranda. Det er 30grader i sjø og vann som gjelder. Og god mat med italiensk, vietnamesisk, thailandsk og indisk mat på resorten.

Innimellom late stranddager tok vi turen nord på øya. Med en sjåfør som kunne litt engelsk, kom vi tett på de innfødte. Også her lever selvsagt folk av fiske, og mange bor i pælehytter ute i sjøen. Lunsj hos en familie langt ute i havet med kreps, østers og fisk rett fra sjøen, var en finfin opplevelse. Vi besøkte også en lokal pepperfarm på turen nordover, og fikk en spennende omvisning i bærekraftig og økologisk produksjon av masse forskjellig krydder, frukter, grønnsaker og urter.
Vi tok også turen til sydenden av øya, hvor det går en av verdens lengste kabelbaner ut til øya Hon Thom. Her er rigget et storfint opplevelsesområde for store og små. Snorkeltur rundt på småøyene, og ny lunsj rett fra oppbevaring i sjøen.

Dette var første turen vår til Vietnam, og hit drar vi gjerne igjen. Fantastisk vennlige og fine mennesker, og et prisnivå vi kan drømme om - selv på de flotteste hoteller.
Øy ferie med sol og bad denne gangen. Opplevelsestur gjennom Laos, Kambodsja og Vietnam er så smått under planlegging for neste turprosjekt. Spørs om vi ikke må lage en guidet gruppereise nedover hit også.

Skrevet av

Nils Sverre Ingebretsen

Bli med oss på reise!

Kjenne på reisegleden? Se reisene våre eller kontakt oss.